Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Zó maak je een ritje in Disney’s nieuwste Star Wars-attractie

Disney's Hollywood Studios - Joshua Suddock via Disney Parks-min
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Rise Of The Resistance opende op 5 december en is inmiddels zó populair dat een ritje in de attractie niet voor iedereen is gegarandeerd. Zo maak je het meeste kans.

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]

We weten niet hoe de wereld er over een halfjaar uitziet, maar momenteel is Rise Of The Resistance in Disney’s Hollywood Studios de populairste attractie van heel Disney World. Om de grote vraag naar ritjes in de Star Wars-attractie te beheersen, maakt Disney gebruik van zogenoemde virtuele wachtrijen. Gasten nemen hierbij plaats in een virtuele rij – en geen fysiek exemplaar.

Hoe werkt de virtuele rij?

Om toegang te krijgen tot deze virtuele wachtrij, moeten gasten een instapkaart bemachtigen. Download daarvoor allereerst My Disney Experience en zorg ervoor dat je parktickets zijn gekoppeld aan deze app. Ga vervolgens het park in, open de app en klik op de knop ‘meer informatie’ in het gedeelte Rise Of The Resistance, bovenaan de hoofdpagina. Selecteer hier alle leden in je groep die de attractie willen berijden.

Wanneer dit is gebeurd, word je ingeschreven in een instapgroep met een bijbehorend groepsnummer. Je krijgt een melding wanneer jouw groep bij de attractie wordt verwacht. De wachttijd bij de attractie zelf is dan behoorlijk kort.

Het is overigens niet zo dat je direct naar de attractie moet hollen zodra je deze melding krijgt. Je hebt, vanaf het moment van melden, twee uur om terug te keren naar de ingang van de attractie.

Kan ik dit ook doen zonder die app?

Dat kan. Bezoek hiervoor een Guest Experience-kiosk in het park en laat je helpen door een Cast Member. We raden het je echter toch aan dit via My Disney Experience te regelen. De app werkt doorgaans sneller en nauwkeuriger.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Hoe laat moet ik die instapkaart bemachtigen?

Het is helaas niet zo dat iedereen kans maakt op zo’n instapkaart. Daarvoor is de attractie nu nog té populair en dus te druk. Wie Rise Of The Resistance per se wil doen, kan het beste nog vóór de openingstijden van het park voor de deur van Disney’s Hollywood Studios staan – het liefst een of twee uur van tevoren. Je bent dan waarschijnlijk verzekerd van een rit elders op die dag.

Kom je op de aangegeven openingstijden? Dan ben je waarschijnlijk te laat en zijn alle instapkaarten al vergeven aan mensen die er eerder waren. Zorg er dus voor dat je op tijd bent wanneer Rise Of The Resistance een topprioriteit is.

Rise Of The Resistance - Joshua Suddock via Disney Parks
Foto: Joshua Suddock via Disney Parks

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”disneyworldorlando” type=”ticketlinks”]