Canada Only

Zó rij je de hele Highway 1 – en niet alleen het Californische deel

Highway 1 2 - Unsplash

Highway 1 is voor veel Amerika-reizigers hét hoogtepunt van hun reis door het Amerikaanse Westen. De route langs de Pacifische Oceaan is inderdaad erg indrukwekkend, maar eh – probeer hem wel helemaal af te maken. Dat kan met déze roadtrip van onze vrienden van Tioga Tours!

Zeg ‘mooiste roadtrip van Amerika’en de kans is groot dat iemand ‘Highway 1!’ buldert. De trip, die officieel Pacific Coast Highway heet, loodst je van Los Angeles naar San Francisco, door leuke plaatsen als Monterey en Carmel en langs zowel de Grote Oceaan als de heuvels van Big Sur.

We zeggen wel dat hij je van Los Angeles naar San Francisco loodst – en dat is in wezen ook zo. Feit blijft dat Highway 1 niet stopt in een van deze steden. Hij slingert langs bijna de gehele westkust van de Verenigde Staten. Er valt dus veel meer te zien dan alleen het Californische wegdek.

Speciaal voor reizigers die niets van Highway 1 willen missen, heeft Amerika-specialist Tioga Tours déze camperreis ontwikkeld

We nemen je hieronder mee langs de mooiste bestemmingen die je onderweg tegenkomt!

Portland Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Portland en Oregon

Anders dan gebruikelijk start Tioga’s versie van Highway 1 ook niet in Californië, maar in Washington. In Seattle, om precies te zijn. De stad is de thuisbasis van bedrijven als Boeing en Starbucks en heeft met de Space Needle een van Amerika’s bekendste monumenten in huis.

Seattle is, binnen de reis van Tioga Tours, ook de plaats waar je jouw camper ophaalt. Vertrek hiervandaan Olympic National Park: een natuurgebied dat in het bezit is van een – écht waar – regenwoud.

Rij daarna langs de kust naar Portland in de staat Oregon. Een kunstzinnige stad aan de voet van Mount Hood: een enorme, nog altijd actieve vulkaan. Je vindt er veel kunstgalerijen, winkels en eetgelegenheden die Portlands officiële stadsslogan allemaal eer aandoen: Keep Portland Weird.

Vervolg hierna de route richting achtereenvolgens het indrukwekkende Crater Lake National Park, het historische plaatsje Eureka en het hydrothermale Lassen Volcanic National Park. Laatstgenoemde is bijna helemaal gevormd door vulkanische activiteit. Vooral Bumpass Hell is tof: een gebied vol kleurrijke modderpoelen en stoomgaten.

Highway 1 Tioga Tours - Unsplash
Boy Tijbosch |

Californië

Vanuit Lassen Volcanic National Park rij je langzaam Californië binnen. Een van de éérste bestemmingen in The Golden State is het immense Yosemite National Park. Tuf hier over de prachtige Tioga Road, bezoek van de Yosemite Valley of vergaap jezelf aan het uitzicht vanaf Tunnel View. Je ziet hiervandaan de twee gróótste – letterlijk – trekpleisters van het park: de rotsformaties El Capitan en de Half Dome.

Na Yosemite National Park is de volgende stad aan de beurt. Het is in San Francisco ideaal om de camper tijdelijk te verruilen voor een ander vervoersmiddel. Een iconische kabeltram, bijvoorbeeld. Of een fiets. Het is een échte aanrader om per fiets de Golden Gate Bridge over steken – op naar het plaatsje Sausalito. Pak hiervandaan de veerpont terug richting de stad.

Verlaat San Francisco om te beginnen aan wat voor véél reizigers het traditionele deel van Highway 1 is. Je komt langs de zeeolifanten nabij het plaatsje San Simeon, passeert het indrukwekkende Hearst Castle en rijdt over de fotogenieke Bixby Bridge. En dan hebben we het nog niet eens over een stop in Monterey gehad: thuis voor het een van de gróótste aquaria van de Verenigde Staten.

De route eindigt niet in Los Angeles, maar een San Diego. Een onderschatte bestemming in het zuiden van de VS die bekendstaat om de San Diego Zoo, de fraaie stranden en de vele Mexicaanse invloeden. 

Oh – én de plaats waar je reis, helaas, ten einde komt.

Highway 1 Tioga Tours 2 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Voorgestelde route

Dag 1 Seattle

Dag 2 Seattle

Dag 3 Van Seattle naar Olympic National Park

Dag 4 Van Olympic National Park naar Mount Rainier National Park

Dag 5 Mount Rainier National Park

Dag 6 Van Mount Rainier National Park naar Portland

Dag 7 Van Portland naar Crater Lake National Park

Dag 8 Van Crater Lake National Park naar Eureka

Dag 9 Van Eureka naar Lassen Volcanic National Park

Dag 10 Lassen Volcanic National Park

Dag 11 Van Lassen Volcanic National Park naar Yosemite National Park

Dag 12 Yosemite National Park

Dag 13 Van Yosemite National Park naar San Francisco

Dag 14 San Francisco

Dag 15 Van San Francisco naar Monterey

Dag 16 Van Monterey naar San Simeon

Dag 17 Van San Simeon naar Los Angeles

Dag 18 Los Angeles

Dag 19 Van Los Angeles naar San Diego

Dag 20 San Diego

Highway 1 Tioga Tours 3 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Deze reis boeken!

Wil je ook Highway 1 in z’n geheel rijden? Vraag dan een vrijblijvende offerte op bij onze vrienden van Tioga Tours. Alle reizen van Tioga Tours zijn naar wens aan te passen en je krijgt altijd een offerte binnen jouw budget. Binnen één dag!

Bezoek ook eens een van de gratis infodagen van het in Zwolle gevestigde Tioga Tours. De meest recente dagen vind je hier.

Dit is een gesponsord artikel.