Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Zo zie je de highlights van Amerika’s zuidwesten zónder dezelfde weg twee keer te rijden

Westkust - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Maak een zogenoemde one-way met een camper tussen Las Vegas en San Diego. Een garantie voor een fabuleuze reis!

Nu moeten we zeggen dat rijden in Amerika – en vooral in het Amerikaanse zuidwesten – nooit als een straf aanvoelt. Al moeten we de Tioga Road 33 keer heen- en weer rijden: vervelen doet het nooit. Maar we kunnen het ons voorstellen dat je, gezien het feit dat je vakantie waarschijnlijk niet eindeloos is, in korte tijd zoveel mogelijk van het land wil zien. In dat geval is een one-way misschien een betere optie.

Tijdens zo’n one-way begin je jouw roadtrip op Plek A en eindig je hem op Plek B. ‘Kost dat dan niet extra geld tijdens het terugbrengen van je voertuig?’ Een klein beetje. Maar je verdient deze kosten gedeeltelijk terug doordat je minder kilometers maakt. Daarnaast is het ook een voordeel om meer tijd te hebben ten opzichte van een rondreis.

Dat maakt een one-way door het westen natuurlijk uiterst aantrekkelijk – en onze vrienden van Tioga Tours hebben helemáál een fabuleuze reis samengesteld. Deze trip start in Sin City, also known as Las Vegas en stopt in een van de meest onderschatte bestemmingen van Californië: San Diego. En voor de gehele roadtrip geldt: géén saaie stukken, maar een optimale besteding van je vakantietijd.

Deze reis boeken!Las Vegas Tioga Tours

Wat zie ik allemaal?

Las Vegas en Grand Canyon National Park

De reis begint as said in Las Vegas: dé bestemming met wereldberoemde fonteinen, supergave optredens en trouwkapelletjes waar je zonder afspraak in het huwelijksbootje kunt stappen. Hiervandaan vervolg je jouw reis naar Grand Canyon National Park: een trip die zo’n vier uur in beslag neemt. En we hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen hóe adembenemend dit verschijnsel precies is…

Deze reis boeken!

Monument Valley Tioga ToursMonument Valley

Vanuit de Grand Canyon is het zo’n 2,5 uur rijden naar het plaatsje Page: toegangspoort tot het stuwmeer Lake Powell en een populaire slaapplaats om hoogtepunten als Arizona’s Antelope Canyon te verkennen. Bovendien ligt misschien wel de allermooiste bestemming van de VS, het door Navajo beheerde Monument Valley Tribal Park, praktisch om de hoek: een natuurgebied dat nog het meest is te vergelijken met een soort real life filmset.

Deze reis boeken!

Arches National Park Tioga ToursDe Mighty 5 van Utah

Na Monument Valley is de tijd aangebroken om te beginnen aan Utah’s Mighty 5. Dat klinkt misschien een beetje als een vage verzameling superhelden uit een foute 80’s-film, maar verwijst in werkelijkheid naar de vijf nationale parken die de Beehive State rijk is. Arches National Park, bijvoorbeeld. De bestemming van onder meer de beroemdste zandstenen boog van Utah: de Delicate Arch. De kans is groot dat jij hem ook herkent. Hij siert namelijk de kentekenplaten van de meeste Utah-chauffeurs.

Naast Arches heeft Utah nog vier andere, fenomenale national parken onder de gelederen. Het woeste Canyonlands National Park bijvoorbeeld, welke praktisch aan de overkant ligt. Of het iets minder bekende, maar eveneens prachtige Capitol Reef National Park. Maar dé paradepaardjes zijn toch wel Bryce Canyon en Zion National Park. Het doolhof van hoodoos van Bryce Canyon en de rode rotswanden van de Zion Canyon vergeet je gegarandeerd niet snel.

Deze reis boeken!

Los Angeles Tioga ToursCalifornië

Alle parken gezien? Dan is het nog geen tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Tenslotte wil je de gaafste National Parks van Californië ook niet overslaan. Death Valley National Park is de warmste, droogste plek op aarde en Badwater spant als laatste punt de kroon: 86 meter onder zeeniveau en doorgaans warmer dan vijftig graden Celsius.

Opvallend aan Californië is het feit dat je vanuit de laaggelegen woestijn behoorlijk snel in de bergen bent. Yosemite National Park ligt zo’n 5,5 uur verderop – en ook dit is een van de aller tofste plekken in het Amerikaanse westen. Van torenhoge Sequoia-bomen tot felblauwe bergmeren: je vindt het hier allemaal. Een behoorlijk contrast met die dorre woestijn waar je net vandaan komt!

Deze reis boeken!

Golden Gate Bridge Tioga ToursSan Francisco, Los Angeles en San Diego

Na alle natuurparken is de kans groot dat je wel weer toe bent aan je dagelijkse hoeveelheid aanbevolen mensen-om-je-heen. Gelukkig heb je tijdens deze reis nog drie absolute wereldsteden op de planning staan. San Francisco is als eerst aan de beurt. Pak een fiets en verken de stad op de meest Hollandse manier mogelijk óf stap in de karakteristieke kabeltram voor een rit langs Union Square, Lombard Street en méér.

Los Angeles is nog zo’n toffe bestemming. Anders dan San Francisco is deze stad een stuk minder goed lopend te verkennen, maar dat betekent niet dat ook de City of Angels niet absoluut haar charmes heeft. Gebruik je dagje L.A. bijvoorbeeld om het strand van Santa Monica te verkennen of waag je aan een hike tot vlak boven de letters van het Hollywood Sign.

De afsluiting van deze reis is San Diego – en laat dat nu net een van Amerika’s meest onderschatte bestemmingen zijn. De stad moet qua populariteit veelal inboeten ten faveure van L.A. en San Francisco en dat is zonde. Met het Mexicaans georiënteerde Old Town, het rijk aan musea zijnde Balboa Park en het sfeervolle The Gaslamp Quarter heeft San Diego meer dan genoeg bestemmingen om je op z’n minst een dag zoet te houden.

Deze reis boeken!

Tioga ToursWaar boek ik deze reis?

Ben je inmiddels helemaal om en wil je deze road trip exact zo boeken? Schakel dan de experts van Tioga Tours in. Deze campertrip komt rechtstreeks uit hun reisaanbod en de organisatie kent de USA als geen ander.

Wil je liever aanpassingen aan de route doen? Dat kan natuurlijk ook. Alle routes van Tioga Tours zijn helemaal naar wens aan te passen. De route kan bijvoorbeeld ook in Los Angeles beginnen – om maar wat te noemen.

Meer informatie vind je hier!

Reisevents en infodagen

Wil je nu liever persoonlijke informatie van Tioga Tours? Kom dan naar een van de reisevents en infodagen die het reisbureau organiseert. Ze helpen je dan persoonlijk met het samenstellen van jouw camperreis en alle experts zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

De eerstvolgende reisevents vind je op de volgende dagen en locaties:

18 januari 2020

Infodag
Presentaties over Zuidwest-Amerika, West-Canada, Deep South en Florida
Op het kantoor van Tioga Tours in Zwolle

Meer info en aanmelden

1 februari 2020

Infodag
Presentaties over Zuidwest-Amerika, West-Canada, Deep South en Florida
Op het kantoor van Tioga Tours in Zwolle

Meer info en aanmelden

Deze reis boeken!

Tioga Tours