Afrika OnlyCanada Only

Zó zie je Memphis, Tennessee helemaal gratis!

Beale Street, Memphis
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De accommodatie moet je gewoon betalen, maar als je op deze manier reist is je dagbesteding kosteloos.

door Boy Tijbosch

DAG 1

12:00    Ga naar Mud Island – hier sta je middenin de almighty Mississippi River!

14:00    Ga mee met een wandeltocht langs alle hoogtepunten van de stad. Organisaties als Jimmy Ogle bieden dit soort wandelingen compleet gratis aan. Bovendien word je rondgeleid door een local.

19:30    Geniet van de live-muziek in een van de sfeervolle kroegjes aan Beale Street.


DAG 2

11:00    Ga naar het Peabody Hotel en kijk hoe de staf de typerende eenden naar hun vijver laat marcheren – een hele happening in Memphis! Pak daarna de lift naar de Skyway voor een mooi uitzicht over de stad.

12:00    Keer terug naar het nabijgelegen Beale Street en ga de verschillende winkeltjes af.

15:00    Tour door het National Civil Rights Museum voor een vervelend, maar belangrijk deel van de Amerikaanse geschiedenis. Toegegeven – dit is niet helemaal gratis, hoewel inwoners van Tennessee er wél kosteloos in mogen. Maar het voormalige hotel is ook vanaf de buitenkant op een wat zwartgallige manier imponerend, niet in de laatste plaats omdat Martin Luther King hier werd vermoord.

18:00    Keer ‘s avonds terug naar het centrum en bekijk hoe de zon ondergaat achter de Mississippi.


DAG 3

07:30    Vroeg op? Vroeg op! Waarom? Omdat de Meditation Garden in Elvis’ Graceland dan een uurtje gratis is.

10:00    Bezoek het kosteloze U Of M Art Museum óf loop een rondje rondom de enorme Bass Bro Pyramid – een van Memphis’ meest kenmerkende gebouwen.

12:00    Kies op deze dag zelf je middagprogramma uit. Ga bijvoorbeeld naar het Pink Palace Museum, een tentoonstelling die op dinsdagen van 13:00 tot 17:00 de entree achterwege laat. Hetzelfde geldt voor het wereldberoemde Stax Museum, ware het niet dat deze regel alleen geldt voor inwoners van Shelbey County. De Memphis Zoo vraagt op dinsdagen van 14:00 tot 17:00 geen entree aan de bevolking van Tennessee. Als je nou de juiste persoon héél lief aankijkt…

18:30    Iedere dinsdag is het Blusday Tuesday op Overton Square. Hier kom je er pas écht achter wat voor muziekstad Memphis is. Is het géén dinsdag? Dan kun je natuurlijk altijd terug naar Beale Street. Daar swingt het namelijk altijd.


Bron: I Love Memphis Blog
Beale Street, Memphis
Foto: Tennessee Department Of Tourism Development