Canada Only

Zó zie je New York City in drie dagen tijd!

New York City
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Kort de tijd in NYC? Het is onmogelijk alles te zien, maar met deze planning komt het wel goed.

door Boy Tijbosch


Foto: NYC & Company/Julienne Schaer

DAG 1

‘s Ochtends

De skyline van NYC is wereldberoemd en een bezoek aan deze bijzondere stad is niet compleet zonder de meest iconische wolkenkrabbers van bovenaf gezien te hebben gezien. Dit kan vanaf het Empire State Building, maar het nadeel is dat je dan juist New York’s beroemdste toren niet ziet: daar sta je ten slotte bovenop. Alternatieven zijn het uitkijkpunt Top Of The Rock van het Rockefeller Center én het relatief nieuwe observatiedek van het One World Trade Center.

Hoogtevrees, geen zin óf een andere redenen om geen toren te willen beklimmen? Ga dan naar het Brooklyn Bridge Park: vanaf hier zie je zowel de bekende brug als de skyscrapers van Manhattan.

‘s Middags

Times Square is nog zo’n must-do voor iedereen die voor de eerste, tweede of zoveelste keer naar New York gaat. Hoewel de vele neonreclames aan de buitenkant indrukwekkend zijn, moet je ook niet vergeten de bijzondere winkels aan dit extreem drukke kruispunt te bezoeken. Toys ‘R Us heeft er bijvoorbeeld een filiaal, inclusief reuzenrad in de zaak zelf. Vanaf Times Square is het een klein stukje lopen naar Sixth Avenue, het Rockefeller Center en de Radio City Music Hal.

‘s Avonds

Theater hoort bij New York en New York hoort bij theater. Op Broadway zie je de meest exclusieve shows: haal jouw kaarten bij de kiosk op Times Square.

DAG 2

‘s Ochtends

Nu je de Times Square, Broadway én de skyline hebt gezien, is het misschien een idee naar de minder bezochte wijken van NYC te gaan. SoHo is hier een goed voorbeeld van. Deze buurt in Manhattan staat bekend om haar kunstzinnige karakter en is thuis voor verschillende, unieke boetiekjes en dito restaurants.

New York staat echter ook bekend om haar musea. Loop de Museum Mile aan de Upper East Side. Je hebt misschien niet genoeg tijd om alle collecties en exposities te zien, maar het Museum Of Modern Art (MoMa) en het Guggenheim Museum zijn alleen al vanaf de buitenkant de moeite waard.

‘s Middags

New York is een van de veiligste steden ter wereld, maar desondanks roepen wijken als Harlem en The Bronx vaak weerstand op bij de gemiddelde reiziger. Harlem is echter een levendige buurt en het centrum van de Afro-Amerikaanse cultuur: een stadswandeling langs de unieke huizen kan geen kwaad. The Bronx heeft met The Bronx Zoo en de New York Botanical Garden twee van New York’s grootste attracties in huis. Blijf in de buurt van deze bestemmingen en het komt ook met je verblijf in The Bronx wel goed.

‘s Avonds

Een weekendje New York is ook niet compleet zonder het bijwonen van een baseball-wedstrijd. Deze sport brengt miljoenen Amerikanen bijeen en de twee New Yorkse teams, de New York Yankees en de New York Mets, zijn uitermate populair. Het is verleidelijk om een wedstrijd bij te wonen van de Yankees, maar als je de Mets in actie ziet kom je ook direct in de derde borough van de stad: Queens.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

DAG 3

‘s Ochtends

Keer op de laatste dag van je verblijf terug naar de Brooklyn Bridge en loop ‘m richting de Brooklyn Heights. Brooklyn heeft een ander karakter dan Manhattan en is indrukwekkend qua grootte. Sterker nog: als deze wijk niet bij New York had gehoord, was het alsnog een van ‘s werelds gróótste steden. Reden genoeg voor een goede wandeling.

‘s Middags

Na Manhattan, Brooklyn, Queens en The Bronx is er nog één New Yorkse wijk die bezocht moet worden. Staten Island is prima bereikbaar met een veerpont die vertrekt vanaf het meest zuidelijke puntje van Manhattan. Hij is gratis, maar dat is niet het mooiste. De boot vaart namelijk vlak langs het Vrijheidsbeeld.

Wanneer je de oversteek hebt gemaakt, is het tijd om terug te keren naar Manhattan voor een bezoek aan het financiële district. Loop door Wall Street en bekijk het One World Trade Center voor een goede indruk van Lower Manhattan.

‘s Avonds

Mocht je op dag een nog géén toren hebben beklommen, dan is dit hét moment om het te doen. Er is geen betere manier om afscheid te nemen van The City That Never Sleeps dan door van bovenaf te kijken naar de prachtig verlichte skyline. Ja, misschien eentje dan. Times Square is ‘s avonds mogelijk nóg indrukwekkender dan overdag: ook hier maak je op unieke wijze een einde aan je vakantie.