Canada Only

Naar het Zuidwesten van Amerika? Sla deze ‘alternatieve’ bestemmingen zéker niet over!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Tuurlijk – Monument Valley en San Francisco zijn indrukwekkend. Maar dat wist je al. Skip ook San Diego, Sedona en de andere plaatsen en attracties uit dit lijstje niet. Met een individuele rondreis Amerika op maat van Van Verre kun je deze ‘alternatieve’ bestemmingen in Zuidwest-Amerika allemaal bezoeken.

Zuidwest Amerika
Door Boy |

Warner Bros. Studios 

Waar?
Burbank, Californië

Los Angeles wordt vanzelfsprekend in één adem genoemd met de Amerikaanse filmindustrie. Reizigers trekken daarom massaal richting Beverly Hills, de Walk of Fame en alle andere bestemmingen die hier enigszins aan zijn verwant.

Wil je daadwerkelijk zien hoe deze films gemaakt worden? Ga dan naar de Warner Bros. Studios in Burbank en begin aan de Warner Bros. Studio Tour Hollywood.

Dit is een begeleide rondleiding achter de schermen van een van Amerika’s oudste filmstudio’s. Je ziet hier onder meer decors uit The Big Bang Theory, The Dark Knight en Friends.

Zuidwest Amerika
Door Boy |

San Diego – Zuidwest-Amerika

Waar?
Californië

Dé steden die onlosmakelijk zijn verbonden met een rondreis door het Amerikaanse Westen? Dat zijn San Francisco, Los Angeles en Las Vegas.

Dat is natuurlijk terecht, maar het gaat soms wel een béétje ten koste van San Diego. Zonde, want die stad is toch minstens zo indrukwekkend.


Van het Mexicaanse sfeertje in Old Town tot de wereldberoemde San Diego Zoo: San Diego en haar attracties zijn uniek. Het is jammer wanneer je dit overslaat – vooral omdat het vanuit Los Angeles helemaal niet zo lang rijden is.

Deze roadtrip door Zuidwest Amerika van Van Verre skipt San Diego in ieder geval niet. En dat is maar goed ook.

Zuidwest Amerika
Door Boy |

Tucson

Waar?
Arizona

Ook Tucson is zo’n unieke stad die qua populariteit wordt ondergesneeuwd door alle San Francisco’s van deze wereld. Hij ligt middenin de woestijn van Arizona en in het oude centrum vind je veel hints naar het koloniale verleden – vooral in de wijk El Presidio…

Zuidwest Amerika
Door Boy |

Saguaro National Park – Zuidwest-Amerika

Waar?
Arizona

…Tucson is daarnaast een prima uitvalsbasis voor een trip naar het Saguaro National Park. Dit park moet het met name hebben van de enorme cactussen die hier uit de grond schieten. De beste manier om dat te zien? Per paard!

Zuidwest Amerika
Door Boy |

Pima Air & Space Museum

Waar?
Tucson, Arizona

Nóg een toffe bezienswaardigheid in Tucson, Arizona: het Pima Air & Space Museum. Het is één van de grootste luchtvaart- en ruimte-exposities ter wereld met een enorme collectie van ruim vierhonderd voertuigen, verspreid over een nóg groter complex.

Hiervandaan vertrekken ook tours naar de zogenoemde Airplane Boneyards van Californië en Arizona. Dit zijn begraafplaatsen waar vliegtuigen die niet langer nodig zijn hun laatste rustplaats vinden.

Zuidwest Amerika
Door Boy |

Sedona – Zuidwest-Amerika

Waar?
Arizona

Fan van rode rotsen à la de Bryce en de Grand Canyon? Zorg dan voor minstens één nachtje in Sedona, want deze stad wordt er letterlijk door omringd. 

Bezoek daarbij zeker de Chapel of the Holy Cross (foto), een kapel middenin dit soort rotsen, én ga naar de Red Rock Crossing voor een fabuleus uitzicht over de mooiste rots van allemaal: Cathedral Rock.

Tip van ons: boek jouw Amerika vakantie bij Van Verre en voeg een verblijf in Sedona toe aan je reis.

Door Boy |

Capitol Reef National Park

Waar?
Utah

Utah is thuis voor vijf fabuleuze nationale parken die ze hier de Mighty 5 noemen. 

Arches, Bryce Canyon, Canyonlands en Zion National Park ken je waarschijnlijk al. Maar Capitol Reef National Park? Die is minder bekend.

Ook dat is jammer, want je vindt hier een geweldige combi tussen felrode rotswanden, canyons, artefacten van groeperingen die hier door de jaren heen gewoond hebben én een Scenic Drive die daar doorheen slingert.

Once again: niet overslaan!

Dit artikel wordt je aangeboden door Van Verre.